Helmer Svensson (1940–2007)
[FbC pBd aC:5] – In memoriam

En av Långarydssläktens centralgestalter i Långaryd har gått ur tiden. Helmer Svensson i Nissaryd avled efter en tids sjukdom den 12 december 2007 i en ålder av endast 67 år.

Han blev för många medlemmar av den talrika släkten ett välkänt namn genom att tillsammans med sin familj med stort tillmötesgående och till de många släktingarnas uppskattning sköta hanteringen av märken, flaggor och andra föremål med släktvapnet, som släktmedlemmarna därmed har fått möjlighet att skaffa till självkostnadspris.

När Långarydsättlingar i förskingringen återvände till sina förfäders bygd var Helmers Nissaryd en given anhalt. Där sparade han inte sin möda inför besökarna och hjälpte gärna till med alltifrån att förklara släktsamband till att visa vägen till släktgårdar i trakten. För den stora del av Långarydssläkten som inte längre har någon nära släkting kvar i socknen blev Helmer länken mellan stamföräldrarna och nutiden, och han var en värdig släktrepresentant också genom sin inte mindre än femfaldiga härstamning.

Saknaden efter Helmer sträcker sig långt utanför den egna familjens krets. Oräkneliga släktingar är vi, som har anledning till tacksamhet över Helmers mångåriga gärning i Långarydssläktens tjänst.

 

Upphovsrätt/Copyright © 2008 Per Andersson & Johan Lindhardt

Källa: www.langarydsslakten.se